1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin 2060’a kadar karbon-nötr olmayı hedefliyor

Çin 2060’a kadar karbon-nötr olmayı hedefliyor

Daha önce 10 yıl içerisinde sera gazı emisyonlarını zirvede sınırlandırma sözü veren Çin, 2060 yılına kadar karbon nötr olmayı hedeflediğini açıkladı.

Çin 2060’a kadar karbon-nötr olmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Daha önce 10 yıl içerisinde sera gazı emisyonlarını zirvede sınırlandırma sözü veren Çin, 2060 yılına kadar karbon nötr olmayı hedeflediğini açıkladı.

Atmosfere en fazla karbon salan ülke olan Çin, iklim değişikliğiyle mücadeleye daha fazla katkıda bulunacağının güçlü işaretlerini verdi. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, video bağlantısı aracılığıyla BM Genel Kurulu'nun 75. oturumunun Genel Tartışması’nda yaptığı konuşmada, Çin'in 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını zirve sınırında tutmayı ve 2060 yılına kadar karbon nötrlüğünü sağlamayı hedeflediğini ve iklim değişikliğiyle mücadeleye daha fazla katkıda bulunmaya istekli olduğunu söyledi.

Covid-19 pandemisinin insanlığa öğrettiği derslerden birinin de yeşil kalkınma yolunu izlemek ve yeşil yaşam tarzını benimsemek olduğunu belirten Xi ayrıca tüm ülkeleri yenilikçi, koordineli, yeşil, açık ve paylaşılan kalkınma konseplerini benimsemeye, bir sonraki teknolojik inovasyon ve sanayi devriminin tarihi fırsatlarını değerlendirmeye ve küresel ekonominin yeşil toparlanmasını teşvik etmeye çağırdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler