1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çin 800 MW’lık RES’i devreye aldı

Çin 800 MW’lık RES’i devreye aldı

Çin’de her türlü sorunu kendiliğinden saptama kabiliyetine sahip akıllı bir rüzgar enerji santrali kurularak şebekeye bağlandı.

Çin 800 MW’lık RES’i devreye aldı

Enerji Günlüğü - State Power Investment Corporation Limited (SPIC), Çin’de 800 MW kurulu gücünde rüzgar enerji santrali kurdu. Karada kurulan en büyük rüzgar santrali olan santralin şebeke bağlantısı gerçekleştirildi.

Çin’in Yunnan eyaletinin Qujing kentinde 800 megavat kapasiteli bir rüzgâr enerjisi tesisi şebekeye bağlandı. Söz konusu tesis, karada kurulmuş en büyük rüzgâr santrali özelliğini taşıyor. 

Yunnan-Guizhou platosunda yerleştirilmiş 135 türbinden oluşan rüzgâr santrali, geliştiricisi ülkenin enerji devi State Power Investment Corporation Limited (SPIC) adlı kuruluşa göre ‘akıllı’ bir santral olup her türlü sorunu kendiliğinden saptama kabiliyetine sahip.  

Projenin her yıl 2,06 milyar kilovat saat elektrik üretmesi bekleniyor. Bu miktar, 641 bin standart kömür tasarrufuna olanak vererek yılda 1,73 milyon ton karbondioksitten ve bin 100 tondan fazla sülfür dioksitten kaçınılmasını sağlıyor.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler