1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin ABD’den petrol ithalatını 13 kat arttırdı

Çin ABD’den petrol ithalatını 13 kat arttırdı

Çin’in ABD'den petrol ithalatı Kasım ayında 13 kat arttı. Bu ise Çin’in bugüne kadar ABD’den gerçekleştirdiği en yüksek üçüncü ithalatı oldu.

Çin ABD’den petrol ithalatını 13 kat arttırdı

Enerji Günlüğü - Çin’in ABD'den petrol ithalatı Kasım ayında 13 kat arttı. Bu ise Çin’in bugüne kadar ABD’den gerçekleştirdiği en yüksek üçüncü ithalatı oldu.

Çin Gümrük İdaresi verilerine göre, Çin’in ticaret savaşı halinde olduğu ABD’den petrol ithalatı 2020 yılı Kasım ayında bugüne kadar yaptığı en yüksek üçüncü ithalat oldu. ABD'den yapılan ham petrol ithalatı Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre 13 kat artış gösterdi. Kasım ayında Çin'in ABD'den petrol ithalatı geçen yılın aynı dönemindeki 0,26 milyon tondan 3,61 milyon tona yükseldi. Böylece ham petrol ithalatı günlük ortalama 878.839 varile yükseldi. 

Bu, Çin'in ABD'den bugüne kadar yaptığı en yüksek üçüncü ithalat oldu. 2020 yılı Eylül ayında ithalat 3,9 milyon ton ile rekor kırmıştı. Ekim ayında ithalat 1 milyon 625 bin ton seviyesindeydi. 

SUUDİ ARABİSTAN’DAN PETROL İTHALATI DA %43 ARTTI

Çin'in petrol ithalatında Suudi Arabistan ilk sırada yer alıyor. Suudi Arabistan'dan petrol ithalatı da Kasım ayında yüzde 43 artarak 8,48 milyon ton (günlük 2,06 milyon varil) seviyesine çıktı. Suudi Arabistan'dan Ocak-Kasım döneminde yüzde 2,2 artışla 77,98 milyon ton petrol ithal edildi. 

RUSYA İKİNCİ BÜYÜK PETROL KAYNAĞI

Kasım ayında en çok petrol ithal edilen ikinci ülke ise 6,1 milyon ton ile Rusya oldu. Günlük ortalama ithalat 1,48 milyon varil olarak gerçekleşti. Rusya'dan ithalat Ekim ayında günlük ortalama 1,56 milyon varil seviyesindeydi.

Önceki ve Sonraki Haberler