1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin Alman elektrik iletim sektörüne giriyor

Çin Alman elektrik iletim sektörüne giriyor

Enerji Günlüğü - Çin kamu elektrik iletim şirketi SGCC, Almanya’nın dört büyük iletim operatöründen biri olan 50Hertz’in yüzde 20 hissesini satın...

Çin Alman elektrik iletim sektörüne giriyor

Enerji Günlüğü - Çin kamu elektrik iletim şirketi SGCC, Almanya’nın dört büyük iletim operatöründen biri olan 50Hertz’in yüzde 20 hissesini satın alacak.

Dünyanın ikinci büyüğü olan Çin devlet şebeke şirketi SGCC, Alman iletim operatörü 50Hertz’in yüzde 20 hissesini Avustralyalı Yatırım Fonu IFM’den satın alacak. Satın alma işleminin bu yılın yaz aylarında tamamlanabileceği kaydediliyor.

Elektriğinin yarısını şimdiden yenilenebilir enerji kaynaklarından elde eden 50Hertz’den hisse almak bu anlamda da Çinli operatör için oldukça önemli. Halen Doğu Almanya ve Hamburg'daki transmisyon sistemlerinden sorumlu olan 50Hertz, 18 milyon müşteriye hizmet veriyor. Belçikalı elektrik şirketi Elia 50Hertz’in % 40 hissesine sahip. Elia’nın hisseleri satın alma hakkı bulunuyor ancak şirketin başkanı Çinli şirketin katılımını memnuniyetle karşılayacakları açıklamasını yaptı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler