1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin Avustralya’dan kömür alımını durdurdu

Çin Avustralya’dan kömür alımını durdurdu

Çin hükümetinin çok sayıda işletmeden acil olarak Avustralya'dan kömür ithalatını durdurmalarını istediği ileri sürüldü.

Çin Avustralya’dan kömür alımını durdurdu

Enerji Günlüğü - Çin hükümetinin çok sayıda işletmeden acil olarak Avustralya'dan kömür ithalatını durdurmalarını istediği ileri sürüldü.

Çin ile Avustralya arasındaki ilişkilerde devam eden gerginlikler kömür piyasasını da etkiledi. Çin’in gümrük yetkililerinin, Çin devletine ait birkaç çelik üreticisine ve elektrik santraline Avustralya kömürü ithalatını durdurmalarını istediği ileri sürüldü. Sanayi kaynakları Pekin'in çok sayıda işletmeye acil olarak Avustralya'dan kömür alımını durdurmasını istediğini belirtti. 

Haberlere göre Çin hükümetinin bu hamlesinden hem termal hem de koklaşabilir taş kömürü etkilendi. Avustralya Ticaret Bakanı Simon Birmingham, hükümetin duyumlardan haberdar olduğunu ve sorunu Avustralya sanayi çevreleri ile görüştüğünü söyledi. Birmingham, "Avustralya, karşılıklı fayda sağlayan yüksek kalite kaynakların güvenilir bir tedarikçisi olarak konuyu vurgulamaya devam edecek" dedi.

BHP: ÇİNLİ KÖMÜR MÜŞTERİLERİMİZDEN ERTELEME TALEBİ ALDIK

Öte yandan Britanya-Avustralyalı merkezli madencilik şirketi BHP Group, Çinli kömür müşterilerinden erteleme talebi aldıklarını açıkladı. BHP Başkanı Ken MacKenzie, Çin'in Avustralya'dan kömür alımlarını durdurduğuna dair haberlere ilişkin yaptığı açıklamada "Ticari ekibimiz son olarak erteleme talebi aldı. Söylentiler doğruysa bu endişe verici" dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler