1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin derin deniz gaz sahasında üretime başladı

Çin derin deniz gaz sahasında üretime başladı

Çin’in Bohai Denizi’nde bulunan ve ilk 100 milyar metreküplük doğal gaz sahası olarak bilinen Bozhong 19-6 Sahası projesinin ilk aşaması üretime başladı. 

Çin derin deniz gaz sahasında üretime başladı

Enerji Günlüğü - Çin’in Bohai Denizi’nde bulunan ilk büyük ölçekli doğal gaz sahası üretime geçti. Sahadan 2024 yılında günde yaklaşık 37 bin varil petrol eşdeğeri üretim yapılabilecek.

Çin, derin deniz petrol ve doğal gaz sahalarını geliştirme çalışmalarında yeni bir evreye geçiş yaptı. Çin Ulusal Denizüstü Petrol Şirketi (CNOOC), Bohai Denizi'ndeki Bozhong 19-6 kondensat doğalgaz sahasının 14 Kasım 2023 tarihi itibariyle üretime başladığını duyurdu. 

Açıklamaya göre, sahada ana üretim tesisleri arasında 1 adet yeni inşa edilen merkezi işlem platformu, 3 adet insansız kuyu başı platformu ve 1 adet gaz proses terminali bulunuyor. Ayrıca 42'si üretim kuyusu, 20'si gaz enjeksiyon kuyusu ve 3'ü su kaynağı kuyusu olmak üzere 65 geliştirme kuyusunun işletmeye alınması planlanıyor.

Sahanın 2024 yılında günde yaklaşık 37.000 varil petrol eşdeğeri zirve üretimine ulaşması bekleniyor.

Çin’in kendi imkanlarıyla geliştirdiği Bozhong 19-6 Sahası projesi, petrol ve doğal gazın kapsamlı aranması, uzaktan kumanda edilmesi ve yeşil elektrik gibi teknolojileri kullanıyor. Proje, Çin’in enerji güvenliğinin korunmasına ve enerji yapısının iyileştirilmesine büyük katkı sağlayacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler