1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin, dünyanın en büyük temiz enerji üretim sistemini kurdu

Çin, dünyanın en büyük temiz enerji üretim sistemini kurdu

Çin’de yenilenebilir enerji kurulu kapasite yılın ilk yarısında 1,322 milyar kilovat ile ilk kez kömür santrali kurulum kapasitesini aştı.

Çin, dünyanın en büyük temiz enerji üretim sistemini kurdu

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük elektrik temini ve temiz enerji üretim sistemine sahip olan ülke olan Çin’de yılın ilk yarısında yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi ilk kez kömür santrallerinden üretilen elektriği geride bıraktı.

Çin’de gerçekleştirilen 2023 Uluslararası Enerji Dönüşüm Forumu’nda sunulan raporlara göre Çin, dünyanın en büyük elektrik temini ve temiz enerji üretim sistemine sahip olan ülke. Bu bağlamda, inşa ve kurulum faaliyetleri devam eden hidroelektrik santraller, rüzgar enerjisi, güneş panellerinden elde edilen enerji, biyokütleden sağlanan enerji ve nükleer enerji ile Çin, yıllardır dünyanın birinci sırasındaki konumunu koruyor. Çin’in toplam kurulu elektrik üretim kapasitesi, bu yılın ilk yarısında 2,71 milyar kilovata ulaşmış bulunuyor. 

Bu kapasitenin 1,322 milyar kilovat kadarı, yenilenebilir kurulu enerji kapasitesi. Dolayısıyla, yenilenebilir ve temiz enerji kapasitesi, ülkenin tarihinde ilk kez kömürden elde edilen enerjiyi geçmiş oldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler