1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin dünyanın en yüksek elektrik kulesini tamamlamak üzere

Çin dünyanın en yüksek elektrik kulesini tamamlamak üzere

Enerji Günlüğü - Çin, Zhoushan kentinin artan elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulumunu sürdürdüğü 380 metre yüksekliğindeki dünyanın en...

Çin dünyanın en yüksek elektrik kulesini tamamlamak üzere

Enerji Günlüğü - Çin, Zhoushan kentinin artan elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulumunu sürdürdüğü 380 metre yüksekliğindeki dünyanın en yüksek elektrik kulesi çalışmalarını tamamlamak üzere.

Dünyanın en yüksek elektrik kulesi Çin’de kuruluyor. 380 metre yüksekliğindeki elektrik kulesi neredeyse 443,2 metre uzunluğundaki New York Empire State Binası yüksekliğinde. 67 milyon dolar yatırımla kurulan kule, 1 milyondan fazla nüfusa sahip Zhoushan kentine elektrik iletimini iki kat arttıracak. 

Dünyanın en gelişmiş teknolojilerinin kullanıldığı elektrik kulesinin tam olarak faaliyete geçebilmesi için yoğun sis ve eksilere düşen hava sıcaklığına rağmen elektrik işçileri çalışmalarını sürdürüyor.

ÇİN’DE KÖMÜR TAŞIMACILIĞI YILDA 30 MİLYON TON AZALACAK

Elektrik hattı, Zhoushan’daki ticaret bölgesi için 500 kilovoltluk elektrik sağlayacak. Çin’in kuzeybatısında başlayan elektrik hattı 3.293 kilometreyi aşarak doğu Çin’e kadar uzanıyor. Hat, 3 bin ila 5 bin kilometrelik alan kapsamında 10 milyon kilovat elektrik sağlama, yıldaysa 66 milyar kilovat iletim kapasitesine sahip. Bu proje sayesinde, Çin’de kömür taşımacılığının yılda 30.24 milyon ton azalması bekleniyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler