1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin elektrik fiyatlarını gevşetiyor

Çin elektrik fiyatlarını gevşetiyor

Enerji Günlüğü - Çin, elektrik fiyatlarını liberalleştirmek için sekiz bölgede ilk kez gerçek zamanlı elektrik piyasası başlatmayı planlıyor.Çin,...

Çin elektrik fiyatlarını gevşetiyor

Enerji Günlüğü - Çin, elektrik fiyatlarını liberalleştirmek için sekiz bölgede ilk kez gerçek zamanlı elektrik piyasası başlatmayı planlıyor.

Çin, ilk spot elektrik piyasasını başlatmayı planlıyor. Çin Ulusal Enerji İdaresi’nin (NEA) taslak kanununda nakit piyasa için fiyatların belirlenmesinde ana hedefler yer aldı. Taslak kanunda Guangdong, batı İç Moğolistan, Zhejiang, Shanxi, Shandong, Fujian, Sichuan ve Gansu bölgelerinde gerçek zamanlı spot piyasası başlatılacak. Piyasada elektrik şirketleri, sanayi kullanıcıları ve dağıtımcılarına gerçek zamanlı işlem imkanı sağlanacak. Böylece devlet tarafından belirlenen elektrik fiyatları biraz olsun gevşetilecek.

NEA, Çin'in Huadian Corp, China Datang Group, China State Grid Corp ve Three Gorges şirketlerinin piyasadaki en büyük oyuncular olacağını bildirdi.

Bu sekiz bölgenin 2017'deki elektrik üretimleri 2,6 trilyon kilovat-saat olarak gerçekleşti. Bu da Çin'in toplam elektrik üretiminin yüzde 42’sini oluşturdu.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler