1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin elektrikli araç satışında Avrupa’yı geçti

Çin elektrikli araç satışında Avrupa’yı geçti

Çin, yılın ilk ilk dokuz ayında 511 bin elektrikli otomobil satışı ile Avrupa’daki satışları yaklaşık 93 bin adet geride bıraktı.

Çin elektrikli araç satışında Avrupa’yı geçti

Enerji Günlüğü - Çin, yılın ilk ilk dokuz ayında 511 bin elektrikli otomobil satışı ile Avrupa’daki satışları yaklaşık 93 bin adet geride bıraktı.

Otomobil Araştırma Merkezi’nin açıkladığına göre, 2020 yılının ilk dokuz ayında Çin, otomobil sektöründe elektrikli modellere yönelirken Avrupa daha çok hibrid araçları tercih etti. Elektrikli araç satışında Çin’in açık ara öne geçtiği ilk dokuz ayda 511 bin elektrikli otomobile ruhsat verildi. Bu rakam, Avrupa’da ise 418 bin 140 adet olarak gerçekleşti. 

ELEKTRİKLİ VE HİBRİT ARAÇ SATIŞINDA AVRUPA ÖNDE

Ancak durum, elektrikli ve hibrid araçlara geldiğinde farklılaşıyor. 2020 yılı ilk dokuz ayında İngiltere de dahil olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde toplam 768 bin 910 adet elektrikli ve hibrid araç satıldı. Çin’de, aynı dönemde elektrikli ve hibrid araç satışı ise 662 bin oldu. ABD ise 345 bin araçlık satışla oldukça geride kaldı. 

ÇİN’DE YENİ ARAÇLARIN SAYISI AVRUPA’NIN İKİ KATI

Aynı dönemde ruhsat alıp trafiğe çıkan otomobillerin tümünün sayısına bakıldığında ise Çin, 17,1 milyon binek aracıyla Avrupa’daki yeni ruhsat alan araç sayısının iki katına çıkmış durumda. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler