1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çin, elektrikli Mercedes-Benz satış merkezi olacak 

Çin, elektrikli Mercedes-Benz satış merkezi olacak 

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, yılın ikinci çeyreğinde otomobil ve hafif ticari araç satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 6 arttırdı.

Çin, elektrikli Mercedes-Benz satış merkezi olacak 

Enerji Günlüğü - Çin’in 2025 yılında Mercedes-Benz'in elektrikli araç satışlarının merkezi olacağı kaydedildi.  

Mercedes-Benz Grubu, elektrikli ve lüks araçlara olan talepteki artışın etkisiyle ikinci çeyrekte otomobil ve hafif ticari araç satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre %6 artışla 515 bin 700’e ulaştığını açıkladı.

Almanya merkezli otomotiv üreticisinin araç teslimatları, en büyük pazarı olan Çin’de %12 yükselerek 183 bin 600 olurken, Almanya’da %23 artarak 58 bin 600 ve ABD’de %6 artarak 88 bin 100 oldu.

ÇİN ELEKTRİKLİ MERCEDES BENZ SATIŞ MERKEZİ OLACAK

Öte yandan Almanya'da yayınlanan Automobilwoche dergisine konuşan Mercedes-Benz CEO’su Sten Ola Källenius, 2025 yılından başlayarak yeni nesil elektrikli araç satış kampanyasının merkezinde Çin'in yer alacağını söyledi.  

Mercedes-Benz, 2021 yılında yayınladığı strateji çerçevesinde yeni araç platformlarında 2025 yılından itibaren sadece elektrikli araçlar üretecek. Çin, Mercedes-Benz için hali hazırda en önemli pazarlardan biri olmaya devam ediyor, ancak Çin'in elektrikli araç pazarının yüzde 81'ini yerel markalar kontrol ediyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler