1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin elektrikte dijitalleşmeye 3,5 milyar dolar yatırım yapacak

Çin elektrikte dijitalleşmeye 3,5 milyar dolar yatırım yapacak

Çin’in elektrik iletim şirketi State Grid, elektrik iletiminde yeni dijital altyapı oluşturmak için bu yılın sonuna kadar yaklaşık 3,5 milyar dolar yatırım yapacak.

Çin elektrikte dijitalleşmeye 3,5 milyar dolar yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Çin’in elektrik iletim şirketi State Grid, elektrik iletiminde yeni dijital altyapı oluşturmak için bu yılın sonuna kadar yaklaşık 3,5 milyar dolar yatırım yapacak.

Dünyanın en büyük elektrik iletim şirketi Çin merkezli State Grid, koronavirüs pandemisi nedeniyle zayıflayan ekonomiyi canlandırma çabaları kapsamında 2020 yılı sonuna kadar enerji alanında dijital altyapının inşasına yaklaşık 3,48 milyar dolar (24,7 milyar yuan) yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. 

2019 yılı itibarıyla dünyanın gelir bakımından beşinci en büyük şirketi olan State Grid, yatırımların büyük kısmının büyük veri merkezlerine, endüstriyel internete, 5G ağlarına ve yapay zekâ çalışmalarına yoğunlaşacağını bildirdi.

State Grid bu çerçevede dört teknoloji devi Huawei Technologies, Alibaba Group, Tencent Holdings ve Baidu ile işbirliği anlaşmaları imzaladı. Şirket ayrıca, enerji sektöründe yeni dijital altyapı oluşturmak için yerel yönetimler, işletmeler ve araştırma enstitüleri ile de işbirliğini artıracak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler