1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin enerji güvenliğini arttırıyor

Çin enerji güvenliğini arttırıyor

Çin, 2025 yılına kadar yaklaşık 70 milyon kilovatlık bir nükleer enerji yerleşik kapasitesine ulaşmayı planlıyor.

Çin enerji güvenliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Çin, enerji güvenliğini arttırmak amacıyla kurulu kapasitesini 2025 yılına kadar 4.6 milyar ton kömüre eşdeğer seviyeye çıkaracak.

Çinli yetkililer, 14. Beş Yıllık Plan döneminde (20121-2025) modern bir enerji üretim sistemi geliştirmek için bir plan açıkladı. Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre söz konusu plan enerji tedarikini güvenceye almaya ve enerji etkinliğini tetiklemeye yönelik. 

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ile Ulusal Enerji Dairesi ortaklığı tarafından hazırlanan plana göre Çin, 2025 yılına değin yıllık ulusal enerji üretim kapasitesini 4,6 milyar ton kömür eşdeğerine yükseltmeyi hedefliyor.
Aynı plan, ham petrol üretiminin yönünü yukarı çevirip yıllık 200 milyon tonda sabitleneceğini, yıllık doğal gaz üretiminin ise 2025 yılına değin 230 milyar metreküpü aşacağını öngörülüyor.
RES VE GES ÜRETİMİ ARTTIRILACAK
Öte yandan plan, büyük ölçekli ve yüksek kaliteli rüzgar ve güneş enerjisi üretiminin geliştirilmesinde ilerleme kaydetmek amacıyla harcanan çabaların altını çiziyor.

NÜKLEER ENERJİ GELİŞTİRİLECEK

Plan, nükleer enerjinin etkin, güvenli ve düzenli bir gelişme çizgisine yönlendirilmesini hedefliyor. Ayrıca güvenlik kaygısıyla Çin, nükleer projelerin inşasını kıyı bölgelerinde düzenli bir tempoda sürdürerek akılcı bir yeni proje gerçekleştirme faaliyetine yönelecek ve planın 2025 perspektifinde hedeflediği yaklaşık 70 milyon kilovatlık bir nükleer enerji yerleşik kapasitesine ulaşacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler