1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin fosil yakıt tüketimi kontrolünü sıkılaştıracak

Çin fosil yakıt tüketimi kontrolünü sıkılaştıracak

Çin su, elektrik, gaz, ısınma ve diğer kamu hizmetlerinin fiyatlarında reform yapmak için düzenli adımlar atacak.

Çin fosil yakıt tüketimi kontrolünü sıkılaştıracak

Enerji Günlüğü - Çin hükümeti, enerji fiyatlandırma reformunu hızlandıracak ve rafine petrol ürünlerinin boru hattı taşımacılığı için fiyatlandırma mekanizmasını geliştirecek.

Çin’in yasama organı Ulusal Halk Kongresi'nin yıllık toplantısının açılışı için yayınlanan bir hükümet raporuna göre, Çin enerji fiyatlandırma reformunu hızlandıracak ve rafine petrol ürünlerinin boru hattı taşımacılığı için fiyatlandırma mekanizmasını geliştirecek. Rapora göre Çin ayrıca su, elektrik, gaz, ısınma ve diğer kamu hizmetlerinin fiyatlarında reform yapmak için düzenli adımlar atacak. 

%5 EKONOMİK BÜYÜME HEDEFİ BELİRLENDİ

Çin Ulusal Halk Kongresi'nin geçen haftaki toplantısının bir parçası olarak resmi çalışma raporları Çin'in ekonomik kalkınma modelini "dönüştürme" ve endüstriyel kapasite fazlasını azaltma sözü verirken, 2024 yılı için geçen yılki hedefe benzer ve analistlerin beklentileri doğrultusunda %5 civarında bir ekonomik büyüme hedefi belirledi.

FOSİL YAKIT TÜKETİMİ KONTROLÜNÜ SIKILAŞTIRMA SÖZÜ

Çalışma raporunda ayrıca Çin, petrol ve doğal gaz kaynaklarının araştırılması ve geliştirilmesini hızlandırmayı taahhüt ederken aynı zamanda fosil yakıt tüketimi üzerindeki kontrolü sıkılaştırma sözü verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler