1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin fosil yakıtlı tüm araçları yasaklamayı planlıyor

Çin fosil yakıtlı tüm araçları yasaklamayı planlıyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin, benzinli ve dizel araba ve kamyonetlerin üretim ve satışını yasaklamayı planlıyor. Dünya...

Çin fosil yakıtlı tüm araçları yasaklamayı planlıyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin, benzinli ve dizel araba ve kamyonetlerin üretim ve satışını yasaklamayı planlıyor. 

Dünya genelinde araç üretiminin üçte birini gerçekleştiren Çin, hem otomobil ve enerji sektörlerinde köklü değişimlere yol açacak hem de bir süredir boğuştuğu hava kirliliğine çözüm olacak bir adım atmaya hazırlanıyor. Çin, otomobil üreticilerinin fosil yakıtlı araç üretim ve satışlarını sona erdireceğini ve bu sayede şirketlerin elektrikli araç geliştirme çabalarını hızlandırmaya yönelik bir teşvik oluşturmayı amaçladıklarını açıkladı. 

YASAK KONUSUNDA KESİN KARAR YOK

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı Xin Guobin, konuyla ilgili araştırmaların başladığını ancak yasak konusunda henüz kesin karar verilmediğini belirterek, hükümetin benzinli araç üretim ve satış işlemlerini sona erdirmek için takvim üzerinde belli bir tarih belirlemek için çalıştıklarını söyledi. 

Çin geçen yıl 28 milyon araç üretmişti. Bu, dünyadaki tüm araç üretiminin neredeyse üçte birine denk geliyor. 

İngiltere ve Fransa, korbon emisyonu ve kirliliği azaltmak amacıyla, 2040 yılına kadar benzinli ve dizel araçları yasaklamayı planladığını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler