1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin gaz türbini için araştırma merkezi kurdu

Çin gaz türbini için araştırma merkezi kurdu

Enerji Günlüğü - Çin’in önemli üniversitelerinden Pekin Aeronotik ve Astronotik Üniversitesi, uçak motoru ve gaz türbini için araştırma merkezi kurdu. Çin...

Çin gaz türbini için araştırma merkezi kurdu

Enerji Günlüğü - Çin’in önemli üniversitelerinden Pekin Aeronotik ve Astronotik Üniversitesi, uçak motoru ve gaz türbini için araştırma merkezi kurdu. 

Çin Beihang Üniversitesi olarak da bilinen Pekin Aeronotik ve Astronotik Üniversitesi, 1 Ağustos Çarşamba günü, uçak motoru ve gaz türbini bilimsel araştırmasına odaklı bir bilim merkezi kurduğunu duyurdu. Merkezin kuruluşu, Tsinghua Üniversitesi, Çin Bilim Akademisi Termofizik Mühendislik Enstitüsü ve birçok önemli araştırma enstitüsü ve benzer alanlarda işlev gören girişimler tarafından birlikte üstlenildi.

Üniversitenin ve merkezin başkanı Xu Huibin gaz türbini merkezinin, Çin'in bu temel alandaki bağımsız inovasyon çabalarını desteklemek amacıyla ulusal kaynaklarla desteklenerek oluşturulduğunu açıkladı. Xu, merkezde ana teknolojilerin inceleneceğini, nitelikli insan gücü yetiştirileceğini ve bilimsel olanakların kullanılacağına işaret ederek tüm bunlarla merkezin uçak motoru ve gaz türbini konusunda temel araştırmaya odaklanacağını söyledi. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler