1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin Gazprom’dan gaz almaya devam edecek

Çin Gazprom’dan gaz almaya devam edecek

Enerji Günlüğü - Gazprom ile CNPC, bu yılın sonuna dek Rus doğalgaz tedarikinin devamına yönelik sözleşmeyi imzalama niyetlerini karşılıklı olarak...

Çin Gazprom’dan gaz almaya devam edecek

Enerji Günlüğü - Gazprom ile CNPC, bu yılın sonuna dek Rus doğalgaz tedarikinin devamına yönelik sözleşmeyi imzalama niyetlerini karşılıklı olarak teyit etti. Çin’in başkenti Pekin, Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev ile CNPC Direktörler Kurulu Başkanı Jiang Jiemin ve CNPC Başkan Yardımcısı Wang Dongjin arasındaki çalışma toplantılarına ev sahipliği yaptı. Gazprom ile CNPC, Rus doğalgazının doğu hattından tedarikine yönelik müzakereleri hızlandırma kararı aldı. Müzakerelerin odağında, 2013 yılı sonuna dek geçerli olacak bir doğalgaz alım-satım anlaşması imzalanması yer alıyor. Belirtilen tarih, başkanlığını Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç ile Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Başkan Yardımcısı Wang Qishan’ın yürüttüğü Rusya-Çin Enerji İşbirliği Hükümetler arası Komisyonu kararına göre belirlendi. 

Taraflar, Rus doğalgazının Çin’e yönelik sevkiyatına ilişkin olarak, tedarik edilen doğalgaz miktarı, doğalgaz tedarikinin başlangıç tarihi ve süresi, Rusya-Çin sınırında doğalgazın teslimat noktası ve sair koşullar gibi daha önce üzerinde uzlaşılmış bulunan parametreleri teyit etti. Sevkiyatın diğer koşulları üzerinde bir an önce uzlaşmaya varılabilmesi için müzakereler uzmanlar düzeyinde sürdürülecek. Bunlara ek olarak taraflar, başta Vladivostok-LNG projesindeki olası etkileşim olmak üzere, LNG alanındaki işbirliği olanaklarını değerlendirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler