1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çin güneş enerjisini boşa harcamayacak

Çin güneş enerjisini boşa harcamayacak

Enerji Günlüğü - Çin, güneş enerjisiyle elde ettiği elektriği daha etkin kullanmak için güneş enerjisi piyasasını izleyecek ve değerlendirecek bir...

Çin güneş enerjisini boşa harcamayacak

Enerji Günlüğü - Çin, güneş enerjisiyle elde ettiği elektriği daha etkin kullanmak için güneş enerjisi piyasasını izleyecek ve değerlendirecek bir sistem planlıyor.

Çin Yenilenebilir Enerji Endüstrileri Birliği Politika Araştırma Müdürü Peng Peng, Çin hükümetinin güneş enerjisi piyasasını izleyecek ve değerlendirecek bir sistem uygulamaya koymayı planladığını bildirdi. Peng’in verdiği bilgiye göre yeni sistem, yeni yatırımların atıl kapasitenin daha az olduğu bölgelere yönlendirilmesine yardım edecek.

Peng yaptığı açıklamada, “Yeni sistem, yatırım için nerelere gidilmesi gerektiği ve nerelerden kazanılması gerektiği konusunda veri sağlayacak” dedi. 

Çin Ulusal İdaresi geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, yıllık güneş enerjisi kurulumu kotalarını dağıtırken atıl kapasite oranlarını dikkate alacağını ifade etmişti. Çin’in geçen yıl 3.27 teravat saat güneş enerjisinin boşa harcadığı tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler