1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çin güneş sektöründe sıkı kontrol dönemi başlattı

Çin güneş sektöründe sıkı kontrol dönemi başlattı

Enerji Günlüğü - Çin hızla büyüyen güneş sektöründe güneş enerjisi üretim kapasitesinin gelecekteki genişlemesini sıkı sıkıya kontrol edecek...

Çin güneş sektöründe sıkı kontrol dönemi başlattı

Enerji Günlüğü - Çin hızla büyüyen güneş sektöründe güneş enerjisi üretim kapasitesinin gelecekteki genişlemesini sıkı sıkıya kontrol edecek ve daha fazla yeniliği teşvik edecek, teknolojiyi geliştirecek ve üretim maliyetlerini azaltacak.

ABD’nin Ocak ayının sonlarında yerli üreticilerini korumak amacıyla ithal edilen güneş panelleri için gümrük vergisi uygulamasının ardından Çin de güneş sektöründe kaliteyi artırmak için harekete geçti. Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından hazırlanan kılavuz çerçevesinde güneş enerjisi şirketlerine her yıl en az 1.58 milyon dolar AR-GE yatırımı yapma zorunluluğu getirildi. Ayrıca güneş hücre verimliliği ve güneş enerjisi ürünlerindeki performans kaybı oranı gibi şirketlerin uyması gereken minimum performans standartları da belirlendi. Yeni kılavuz 1 Mart 2018 itibariyle yürürlüğe girdi.

Dünyanın en büyük güneş enerjisi ürünleri üreticisi olan Çin, geçen yıl 87 gigawatt (GW) silikon wafer ve 68 GW güneş pili üretti. Çin toplam 130,3 GW kurulu güneş enerjisi kapasitesine sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler