1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çin Halk Cumhuriyeti 1 GW gücünde iki GES’i şebekeye bağladı

Çin Halk Cumhuriyeti 1 GW gücünde iki GES’i şebekeye bağladı

Enerji Günlüğü – Çin’de toplam gücü 1 GW’a ulaşan 2 ayrı GES, faaliyete geçti.Kuzeybatı Çin’in Qinghai eyaletinde, toplam 1 GW üretim kapasitesine...

Çin Halk Cumhuriyeti 1 GW gücünde iki GES’i şebekeye bağladı

Enerji Günlüğü – Çin’de toplam gücü 1 GW’a ulaşan 2 ayrı GES, faaliyete geçti.

Kuzeybatı Çin’in Qinghai eyaletinde, toplam 1 GW üretim kapasitesine sahip iki güneş enerjisi üssü, 29 Aralık 2018 günü faaliyete geçirildi ve şebekeye bağlandı.

Moğolistan-Tibet Özerk Haixi Vilayeti Delingha ve Golmud kentlerindeki Ulusal Enerji Dairesi tarafından yönetilen iki üssün her biri 500 MW’lık üretim kapasitesine sahip. Golmud santrali kendi elektriğini kilowatt/saat başına 0,316 Yuan (5 USD/cent) karşılığında satıyor. Bu fiyat, kömür enerjisi ile üretim yapan tesislerin standart fiyatı olan 0,325 Yuan’dan daha düşük.

Güneş enerjisine ilişkin bu gelişme, bu tür enerjinin rekabet gücü açısından farklı sonuçlar veren ülkedeki ilk yatırım oldu. Vilayetin gelişme ve reform komisyonu başkan yardımcısı Chen Yuan, iki üssün her yıl 1,5 milyar kilowattsaat enerji üretebileceğini ve böylece 478.000 ton standart kömürden tasarruf sağlanmasına yardımcı olacağını belirtti.

Chen’e göre bu gelişme, yıllık 6.494 ton toz salımının azalmasını sağlayacak; karbon dioksit ve sülfür dioksit emisyonunu da ortadan kaldıracak.

Çin Halk Cumhuriyeti, sera gazı emisyonunu azaltmak ve hava kirliliğiyle başa çıkmak için; yenilenebilir enerji kullanma konusunda giderek daha yoğun çaba harcıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler