1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin ham petrol işlemeye kota getiriyor

Çin ham petrol işlemeye kota getiriyor

Çin, petrol işleme sektörünü modernize etmek ve CO2 emisyonlarını sınırlamak amacıyla ülkenin ham petrol rafine etme kapasitesini 2025 yılına kadar yılda 1 milyar ton ile sınırlayacak.

Çin ham petrol işlemeye kota getiriyor

Enerji Günlüğü - Çin, ham petrol işleme kapasitesini 2025 yılına kadar yılda 1 milyar ton ile sınırlayacak.

Petrol rafine etme kapasitesi 2022’de 920 milyon ton ile ABD’yi geçen Çin, rafinaj kapasitesini sıkı bir şekilde kontrol edecek. Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Ajansı, Çin'in rafineri sektörünü düzene sokmak amacıyla ham petrol birincil işleme kapasitesini 2025 yılına kadar yılda 1 milyar tonla sınırlayacağını bildirdi. Çin'in petrol rafine etme kapasitesi 2022 yılında yılda 920 milyon tona ya da günde 18,4 milyon varile ulaşarak dünyanın en büyüğü ABD'yi geride bırakmıştı. 

KÜÇÜK VE MODASI GEÇMİŞ TESİSLER KALDIRILACAK

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu yaptığı açıklamada, yeni petrol rafinaj kapasitesini sıkı bir şekilde kontrol edeceğini, rafinerilerin iyileştirilmesini ve optimizasyonunu teşvik edeceğini ve küçük ve modası geçmiş tesislerin ortadan kaldırılmasını hızlandıracağını belirtti. 

Açıklamada, 10 milyon ton veya daha fazla kapasiteye sahip rafinerilerin 2025 yılına kadar kapasitenin %55'ini oluşturacağı belirtilirken, Çin'in ayrıca enerji verimliliğini teşvik edeceği ve petrol rafinaj endüstrisinde karbon emisyonu yönetimini güçlendireceği ifade edildi.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler