1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin hidrojen yakıtlı hibrit lokomotif geliştirdi

Çin hidrojen yakıtlı hibrit lokomotif geliştirdi

Çin, ilk hidrojen yakıt hücreli ve elektrikli hibrit lokomotifini piyasaya sürdü.

Çin hidrojen yakıtlı hibrit lokomotif geliştirdi

Enerji Günlüğü - Çin, ilk hidrojen yakıt hücreli ve elektrikli hibrit lokomotifini piyasaya sürdü.

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre, Çin, hidrojenle ve elektrikle çalışan ilk yerli lokomotifinin açılışını yaptı. CRRC Datong Co., Ltd. tarafından üretilen lokomotif, Çin'in Shanxi Eyaleti, Datong şehrinde seferlere başladı.

ÇİN’DE ÜRETİLEN İLK HİDROJENLİ LOKOMOTİF

Hidrojenli bir pil sistemi ve yüksek güçte bir lityum bataryası kombinasyonu kullanan lokomotif, saatte 80 kilometre hızla gidiyor. Sürekli gücü 700 kilovat olan lokomotif, Çin’de imal edilen hidrojenle çalışan ilk lokomotif olma özelliğini taşıyor. 24,5 saat boyunca durmaksızın yol alabilen lokomotifin çekebildiği azami yük ağırlığı ise 5 bin ton. 

Öte yandan lokomotifin modüler tasarımı, ona farklı güç düzey ve modları kullanabilme esnekliğini sağlıyor. Bu özellik, kullanıcıların, örneğin tünellerde ve madenlerde olabileceği gibi çok değişik kullanım taleplerine yanıt getirme olanağı veriyor.

Geleneksel yakıtlı veya elektrikli lokomotiflere kıyasla hidrojenli hibrid lokomotifler hem daha güvenli, hem daha çevre dostu ve hem de daha sessiz, daha düşük maliyetli ve bakımı da daha kolay.

Önceki ve Sonraki Haberler