1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin ilk 5G mobil trafo merkezini açtı

Çin ilk 5G mobil trafo merkezini açtı

Çin'de ilk kez mobil bir trafo merkezine kablosuz güvenli erişim 5G ağı ile gerçekleştirildi. Böylece mobil trafo iletişim hizmetlerine erişim basitleştirilip hızlandırıldı.

Çin ilk 5G mobil trafo merkezini açtı

Enerji Günlüğü - Çin’in ilk 5G destekli mobil trafo merkezi Hainan Eyaleti’nde çalışmaya başladı. 

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Çin Güney Elektrik Şebekesi Şirketi’ne (China Southern Power Grid) bağlı Hainan Elektrik Şebekesi Şirketi’nin 5G destekli 110 KV mobil trafo merkezi, önceki gün Hainan Eyaleti’nin merkezi Haikou’da yer alan 110 KV Guilinyang trafo merkezine başarıyla bağlandı ve sorunsuz şekilde elektrik iletildi. Bu sayede, Guilinyang trafo merkezinin bölgesel elektrik transfer kapasitesi yüzde 30 oranında arttı.  Çin’de mobil trafo merkezi ilk kez kablosuz ve güvenli şekilde 5G şebekesinden faydalanmış oldu.  

MOBİL TRAFO İLETİŞİM HİZMETLERİNE İLETİŞİM HIZLANDI

Mobil trafo iletişim hizmetlerine erişimi gerçekleştirmek için 5G teknolojisinin kullanılması, erişim işlemini büyük ölçüde basitleştiriyor. Süre 20 saatten 1 saatin üzerine düşürüldü.

YETERSİZ ELEKTRİK KAPASİTESİNE ETKİN ÇÖZÜM

Hainan Serbest Ticaret Limanı inşaatı nedeniyle elektrik ihtiyacının hızla arttığı Haikou Guilin Yang bölgesindeki 110kV Guilin Yang İstasyonunun mevcut iki ana trafosunun özellikle yazın elektrik ihtiyacını karşılayamadığı kaydediliyor. Hainan Power Grid Co. Şirketi de yaz aylarında Guilin Yang bölgesindeki bu yetersiz elektrik kaynağı kapasitesi sorununu etkin bir çözüm bulmak için 5G mobil trafo merkezleri gibi çeşitli önlemlere başvurdu. 

Önceki ve Sonraki Haberler