1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çin ilk çöl RES ve GES’inde elektrik üretimi başladı

Çin ilk çöl RES ve GES’inde elektrik üretimi başladı

Gobi Çölü’nde yapımı devam eden yenilenebilir enerji santrallerinin ilki elektrik üretmeye başladı. Projenin ilk aşamasında rüzgar ve güneş enerji santralleri 1,5 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Çin ilk çöl RES ve GES’inde elektrik üretimi başladı

Enerji Günlüğü - Çin’in Ningxia Hui Özerk Bölgesi’ndeki Tengger Çölü’nde kurulan rüzgar ve güneş enerjisi santrali şebekeye bağlanarak elektrik üretimine başladı.

Çin, Gobi Çölü ve diğer kurak bölgelerde kurulan birçok yenilenebilir enerji projesinde ilk elektrik üretimi başladı. Çinli enerji şirketi China Energy, işletmecisi olduğu projedeki santralin elektrik şebekesine bağlandığını duyurdu. Şirket, santralin Ningxia Hui Özerk Bölgesi’ndeki Tengger Çölü’nde 1 milyon kilovatlık yerleşik kapasiteye sahip güneş ve rüzgar projesinin ilk fazının elektrik şebekesine bağlanan ilk santrali olduğunu ve 2 Mayıs 2023 tarihinden itibaren elektrik üretmeye başladığını bildirdi.

Projenin ilk aşamasında, her yıl 1,8 milyar kilovat saat elektrik üretilmesi öngörülüyor. Bu enerji miktarı ise 1,5 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. 

Söz konusu proje, aynı zamanda ülkenin ilk ultra yüksek voltajlı elektrik iletimi kanalı ve Gobi Çölü'nde ve merkez Çin'in Hunan eyaletinde yer alan diğer çorak bölgelerde üretilen en önemli yeşil enerji iletim projesi. 

Toplam yatırımı 85 milyar yuanı (12.28 milyar dolar) aşan ve toplam kurulu gücü 13 milyon kW olan proje, hükümetin Gobi Çölü ve diğer çorak bölgelerdeki güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesislerinin inşasını hızlandırma hedefinin bir parçası olarak hayata geçirilmekte olan ülkenin ilk projesi. 

Önceki ve Sonraki Haberler