1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin, İngiltere`deki Hinkley Point nükleere AB onayından memnun

Çin, İngiltere`deki Hinkley Point nükleere AB onayından memnun

Enerji Günlüğü - Çin, İngiltere'deki Hinkley Point'te yapılması planlanan yeni nükleer santrale AB'nin yeşil onay vermesini olumlu karşıladığını...

Çin, İngiltere`deki Hinkley Point nükleere AB onayından memnun

Enerji Günlüğü - Çin, İngiltere'deki Hinkley Point'te yapılması planlanan yeni nükleer santrale AB'nin yeşil onay vermesini olumlu karşıladığını açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin (AB) Çin ve Fransa ortaklığında İngiltere’deki Hinkley Point’te inşa edilecek nükleer santral projesini onaylamasını olumlu karşıladığını açıkladı.

AB’nin ilgili onayını olumlu karşıladıklarını belirten Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, “Son günlerde İngiliz ve Fransız liderlerin Hinkley Nükleer Santrali projesine desteklerini yinelediklerini gördük ” dedi.

İngiltere'nin güneyindeki Somerset bölgesindeki Hinkley Burnu'nda Çin hükümetine ait nükleer enerji şirketi CGN (China General Nuclear Power Group) ve Fransız enerji şirketi EDF inşa edecek.

Söz konusu iki firmanın karşılıklı yarar ve kazan-kazan ilkesi temelinde üç taraflı nükleer enerji işbirliğini desteklediklerini vurgulayan Hong Lei, Hinkley Nükleer Santrali gibi projelerde ilerleme kaydedilmesini ve Çin-İngiltere, Çin-Fransa somut işbirliğinin derinleşmesini diledi.

İNGİLTERE'NİN EN BÜYÜK NÜKLEER SANTRALİ OLACAK

İngiltere'de bu yüz yılda inşaa edilen ilk nükleer reaktör ve en pahalı atom enerji istasyonu olacak tesisler için inşa maliyetinin 37.9 milyar Dolar olacağı tahmin ediliyor. 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Ekim 2014’te İngiltere’nin Hinkley Point C Nükleer Santrali’ni inşa etmesine onay vermiş, Kasım 2014’te nükleer santral için 17,6 milyar sterlin sübvansiyon verilmesini kararlaştırmıştı. Söz konusu nükleer santralin, İngiltere’nin elektirik üretiminin yüzde 7’sini karşılaması öngörülüyor. Hinkley NGS'nin 2025 yılında üretime başlaması bekleniyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler