1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin karbon emisyon ticaretine başlıyor

Çin karbon emisyon ticaretine başlıyor

Yılda 200 milyon tona kadar emisyon işlem hacmi beklenen Çin’in ulusal emisyon ticaret sistemi (ETS) bu ayın ikinci yarısında başlıyor.

Çin karbon emisyon ticaretine başlıyor

Enerji Günlüğü - Yılda 200 milyon tona kadar emisyon işlem hacmi beklenen Çin’in ulusal emisyon ticaret sistemi (ETS) bu ayın ikinci yarısında başlıyor.

Karbon salımı 2030’dan önce zirveye çıkması beklenen Çin, karbon emisyonu ticareti için gün sayıyor. Shanghay Çevre ve Enerji Borsası Başkanı Lai Xiaoming, Çin emisyon ticaret sisteminin Haziran ayının ikinci yarısında faaliyete geçeceğini bildirdi. Lai, emisyon ticaret sistemi faaliyete geçtiğinde günlük fiyat dalgalanmalarını sınırlayacaklarını söyledi. 

Lai yaptığı açıklamada, Haziran ayında devreye alacakları uygulama ile günlük fiyat dalgalanmalarını yüzde 10 ile sınırlayacaklarını vurguladı. 

Çin Çevre Bakanlığı, iklim krizi ile mücadele kapsamında uzun süredir beklenen ulusal emisyon ticaret programı işlem platformunu Shanghay'da ve kayıt platformunu Wuhan'da kurma kararı almıştı. Ulusal emisyon ticaret programı (ETS) ilk aşamada Çin genelindeki 2267 enerji üretim tesisini kapsayacak ve şirketleri sera gazı salımlarını emisyon izinleri alarak ve satarak azaltmaya cesaretlendirecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler