1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin kaya gazı için pilot uygulama yapacak

Çin kaya gazı için pilot uygulama yapacak

Enerji Günlüğü - Çin, Siçuan Bölgesinde yeni bir kaya gazı keşif ve çıkarma modeli uygulayacak.Xinhau Finance gazetesinin haberine göre, Siçuan Bölgesi...

Çin kaya gazı için pilot uygulama yapacak

Enerji Günlüğü - Çin, Siçuan Bölgesinde yeni bir kaya gazı keşif ve çıkarma modeli uygulayacak.

Xinhau Finance gazetesinin haberine göre, Siçuan Bölgesi Toprak ve Tabii Kaynakları Otoritesi yetkilisi Jia Zhiqiang, Güney Siçuan Bölgesindeki pilot kaya gazı sahasında keşif ve üretim planının şekillendiğini söyledi.

Habere göre, Çin Toprak ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (MLR), Siçuan Bölge Yönetimi, devlet enerji şirketi CNPC ve Sinopec Group'un katılımıyla plana liderlik edecek. Aynı zamanda da petrol ve doğalgaz işletmeciliği uygulamaları da yenilenecek.

MLR'ye göre, Siçuan bölgesi yaklaşık 27.5 trilyon metreküp kaya gazı rezervi ve 4.42 trilyon metreküp işlenebilir kaya gazı rezervine sahip. Pilot saha ise Neijiang, Zigong, Yibin, Huzhou, Leshan ve diğer alanları kaplayan 46 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor.

Çin'in güneybatısında endüstrisi önemli olan bir bölge olan Siçuan'da 12 Mayıs 2008'de 8.0 büyüklüğündeki deprem sebebiyle yaklaşık 70.000 kişi hayatını kaybetmişti. Depremleri tetiklediği bilinen kaya gazı sondaj çalışmalarının bölge için yüksek risk oluşturmasından endişe ediliyor.

Siçuan'da bulunan Junlian şehrinde 718 bin metrekarelik alana kurmakta olduğu Çin'in ilk kaya gazı sıvılaştırma santralinin inşasını Ocak ayında tamamlamıştı.

ÇİN'İN İLK KAYA GAZI SIVILAŞTIRMA TESİSİ TAMAM

Önceki ve Sonraki Haberler