1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin, kaya gazı yatırımlarındaki sınırlamaları gevşetti

Çin, kaya gazı yatırımlarındaki sınırlamaları gevşetti

Enerji Günlüğü - Çin, kaya gazı ve petrol kumu gibi geleneksel olmayan enerji yatırımları için yabancı yatırımcılara sınırlamaları gevşetti. Dünyanın...

Çin, kaya gazı yatırımlarındaki sınırlamaları gevşetti

Enerji Günlüğü - Çin, kaya gazı ve petrol kumu gibi geleneksel olmayan enerji yatırımları için yabancı yatırımcılara sınırlamaları gevşetti. 

Dünyanın en büyük kaya gazı rezervlerine sahip olan Çin bu rezervlerini daha iyi değerlendirmek için yeni düzenlemeler yaptı. Çin Ticaret Bakanlığı, petrol kumu ve kaya gazı gibi geleneksel olmayan enerji sektörüne yabancı yatırımları için getirilmiş sınırlamalar getiren düzenlemeleri 28 Temmuz'dan itibaren gevşeteceğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ile ortak hazırlanan yeni yönergeler çerçevesinde hükümet, yasaklanmış kalemleri yaklaşık üçte bir oranında azaltarak, kısıtlama maddelerini 63'e düşürecek. Listeden çıkarılan kısıtlamalar geleneksel olmayan petrol yatırımları dışında, demiryolu taşımacılığı ekipmanları, motosikletler, yenilebilir katı ve sıvı yağlar ve yakıt etanol  yatırımlarını içeriyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler