1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin kömür elektriği fiyatlandırmasını değiştiriyor

Çin kömür elektriği fiyatlandırmasını değiştiriyor

Çin, 1 Ocak'tan itibaren kömürlü elektrik şebeke fiyatlandırmasını elektrik tedarikçileri ve kullanıcıları arasında yerel referans fiyatları ve % 10-15 aralığında değişen fiyatlara dayanarak belirleyecek. 

Çin kömür elektriği fiyatlandırmasını değiştiriyor

Enerji Günlüğü - Çin, 1 Ocak'tan itibaren kömürlü elektrik şebeke fiyatlandırmasını elektrik tedarikçileri ve kullanıcıları arasında yerel referans fiyatları ve % 10-15 aralığında değişen fiyatlara dayanarak belirleyecek. 

Çin'in, elektrik ticareti piyasasını artıracağı ve mevcut kömür yakıtlı elektrik fiyatlandırma mekanizmasını 1 Ocak 2020'den itibaren değiştireceğini bildirildi. Dünyanın en büyük kömür tüketicisi olan Çin'deki kömür kaynaklı elektrik fiyatları, şu anda ortalama kömür fiyatlarının % 5'ten fazla hareket etmesi durumunda yalnızca altı aylık bir sürede ayarlanabilen sabit kömür fiyatları ile bağlantılı belirleniyor. Çin Kabinesi, yeni fiyatlandırma yaklaşımının elektrik tedarikçileri ve kullanıcıları arasında yerel referans fiyatları ve % 10-15 aralığında değişen fiyatlara dayanarak belirleneceğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler