1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin kömür santralleri kurulumunda hız kesmiyor

Çin kömür santralleri kurulumunda hız kesmiyor

Çin, hava kirliliği ve iklim krizi ile mücadele planına rağmen 121000 MW kapasiteli kömür yakıtlı elektrik santrali kuruyor. 

Çin kömür santralleri kurulumunda hız kesmiyor

Enerji Günlüğü - Çin, hava kirliliği ve iklim krizi ile mücadele planına rağmen 121000 MW kapasiteli kömür yakıtlı elektrik santrali kuruyor. 

Çin, iklim anlaşmasına rağmen devre dışı bıraktığı kömür yakıtlı elektrik santrallerinden daha fazla yeni santraller kuruyor. 

Global Energy Monitor analistlerine göre, Paris İklim Anlaşması uyarınca önümüzdeki on yılda kömür kullanımını yüzde 40 oranında azaltması gereken Çin, mevcut durumda 121000 MW kapasiteli kömür santrallerinin inşaasını yürütüyor. Bu ise dünyanın geri kalan kısmında inşa edilmekte olan kömür santralleri kapasitesinden daha fazla bir miktar. 

Analistlere göre zaten ihtiyacının üzerinde kömür santrallere sahip olan Çin’in böyle bir yol izlemesi tuhaf. 2021 yılında 14. beş yıllık ekonomi planını açıklayacak olan Çin’in daha fazla yeni kömür santrali kurmaması ve kömür madenciliğinde ve kömürden elektrik üretiminde teknolojik yenilikleri kullanarak daha temiz bir üretim sürecini hedeflemesi bekleniyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler