1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin kömür tüketiminde artışı sınırlandıracak

Çin kömür tüketiminde artışı sınırlandıracak

Çin, emisyonlarını azaltma hedefi kapsamında kömür yakıtlı elektrik santral projelerini sıkı bir şekilde kontrol ederek kömür tüketimindeki artışı sınırlandıracak.

Çin kömür tüketiminde artışı sınırlandıracak

Enerji Günlüğü - Çin, emisyonlarını azaltma hedefi kapsamında kömür yakıtlı elektrik santral projelerini sıkı bir şekilde kontrol ederek kömür tüketimindeki artışı sınırlandıracak.

Çin, "Yeşil kalkınma" taahhüdü çerçevesinde 2060 yılına kadar karbon nötr bir ekonomiye sahip olmayı ve 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını zirveye çıkarmayı hedefliyor. Bu nedenle de atmosferi en çok kirleten fosil yakıtların başında gelen kömür tüketimini sınırlandırması gerekiyor. Nitekim Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, geçen hafta gerçekleştirilen sanal İklim Zirvesi'nde, Çin'in kömür tüketimindeki artışı sınırlandırma planını açıkladı. Xi Jinping, "Kömürle çalışan elektrik üretim projelerini sıkı bir şekilde kontrol edeceğiz. 14'üncü 5 yıllık plan döneminde kömür tüketimindeki artışı kesinlikle sınırlayacağız ve bunu 15’inci 5 yıllık plan döneminde ise aşamalı olarak azaltacağız" ifadelerini kullandı.

Doğayı korumanın, üretkenliğin artması adına önemli bir adım olduğunu kaydeden Xi Jinping, "Yeşil dağlar altın dağlardır. Çevreyi korumak, üretkenliği korumak, çevreyi iyileştirmek ise üretkenliği artırmaktır" ifadesini kullandı. 

KÜRESEL İŞBİRLİĞİNE İHTİYAÇ VAR

Aynı zamanda konuşmasında iklim konusunda küresel işbirliği ihtiyacına değinen Başkan Xi Jinping, "Kısa bir süre önce Çinli ve ABD'li taraflar, iklim krizini ele alan ortak bir bildiri yayınladı. Çin, küresel çevre yönetimini ortaklaşa ilerletmek adına ABD de dahil olmak üzere uluslararası toplumla çalışmayı dört gözle bekliyor" dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler