1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin kömür üretimi ve ithalatında rekor kırdı

Çin kömür üretimi ve ithalatında rekor kırdı

Çin geçen yıl kömür üretimi ve ithalatında rekor kırdı. Çin’in kömür üretimi 2023’te 4,66 milyar ton kömür üretirken, 474,42 milyon ton kömür ithal etti.

Çin kömür üretimi ve ithalatında rekor kırdı

Enerji Günlüğü - Çin'de 2023 yılında kömür üretimi bir önceki yıla göre yaklaşık %3 artarak rekor seviyeye çıktı.

Çin'de 2023 yılında kömür üretimi, enerji güvenliğine odaklanmanın devam ettiği ve pandemiye bağlı kısıtlamaların hafifletilmesinin ardından talebin artmasıyla rekor seviyeye ulaştı.Ulusal İstatistik Bürosu'na göre, Çin geçen yıl, bir önceki yıla göre %2,9 artışla 4,66 milyar ton kömür çıkardı.

ARALIK’TA ÜRETİM %2 ARTTI

Aralık ayında üretim, Kasım ayındaki 414 milyon tona göre neredeyse sabit kaldı. Ancak bir önceki yıla göre %1,9 artışla 414,31 milyon tona ulaştı. Ay boyunca günlük üretim, Kasım ayının rekor yüksek günlük ortalaması olan 13,8 milyon tondan düşerek 13,36 milyon ton olarak gerçekleşti.

KÖMÜRDEN ELEKTRİK ÜRETİMİ %8 ARTTI

Ülkenin kömür yakıtlı santrallerin ağırlıklı olduğu genel elektrik üretimi Aralık ayında yıllık bazda %8 arttı. Analistler, 2024'te kömür üretiminde ılımlı bir artış daha öngörüyor. 

KÖMÜR İTHALATI REKOR KIRDI

Gümrük idaresinin geçen hafta yaptığı açıklamaya göre, artan fiyatlar ve yerli kömürün kalitesinin düşmesi nedeniyle kullanıcılar ithalata yönelirken, bu durum Çin'in kömür ithalatını 2023'te 474,42 milyon tonla rekor seviyeye yükseltti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler