1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin kömür üretimini arttıracak

Çin kömür üretimini arttıracak

Çin’in 2019 yılında kömür üretimini 2018 yılına göre 100 milyon ton arttırması bekleniyor.

Çin kömür üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Çin’in 2019 yılında kömür üretimini 2018 yılına göre 100 milyon ton arttırması bekleniyor.

Çin Ulusal Kömür Birliği Başkan Yardımcısı Wang Hongqiao, 2019 yılında ülkede bir önceki yıla göre 100 milyon ton ilave kömür üretimi yapılacağını açıkladı. Wang, piyasanın yakın gelecekte aşırı arzı göreceğini de kaydetti. Çin Ulusal İstatistik Bürosu, 2018'de ülkede 4 milyar ton kömür üretildiğini açıklamıştı. 

KÖMÜR İTHALATINDA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Öte yandan artan bu yurt içi üretim ithalatta da düşüş beklentilerini gündeme getirdi. Noble Group Sert Emtia Başkanı Rodrigo Echeverri, Çin'in 2019 yılında termal kömür ithalatının 10-12 milyon ton arasında düşmesini beklediklerini açıkladı. Echeverri, Çin'in kömür üretiminin yılın ikinci çeyreğinde artacağını ve yurt dışı tedariğe bağlılığın düşeceğini ifade etti. 

KÖMÜR FİYATLARI BASKILANACAK

Derecelendirme kuruluşu Fitch ise, Çin'de artan termal kömür arzının muhtemelen daha fazla ithalat sıkılaşmasına neden olacağını ve bunun da kömür fiyatlarına baskı oluşturacağını belirtiyor. Bu durumun ihracatçılar için belirsizlik yaratacağına işaret eden Fitch, Avustralya ve Endonezya'daki kömür madencilerinin bu duruma daha fazla maruz kalacağını ama kredi değerlendirmesine etkinin yumuşatıldığını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler