1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin kömür ve çelikte yeniden yapılandırmaya gidiyor

Çin kömür ve çelikte yeniden yapılandırmaya gidiyor

Çin, güvenliği arttırmak ve hava kirliliğini azaltmak için bu yıl çelik, kömür ve kömürlü elektrik üretimi sektörlerinde birleşme ve yeniden yapılandırmaları destekleyecek.

Çin kömür ve çelikte yeniden yapılandırmaya gidiyor

Enerji Günlüğü - Çin, güvenliği arttırmak ve hava kirliliğini azaltmak için bu yıl çelik, kömür ve kömürlü elektrik üretimi sektörlerinde birleşme ve yeniden yapılandırmaları destekleyecek.

Çin özellikle sanayi bölgelerinde artan hava kirliliğinden kurtulmak için bu yıl çelik, kömür ve kömürlü elektrik üretimi sektörlerinde birleşme ve yeniden yapılandırmaları destekleyecek. Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC), tüm "zombi şirketleri" iptal ederek ya da birleştirmeye zorlayarak saf dışı bırakacaklarını duyurdu. 

KÜÇÜK KÖMÜR MADENLERİNİN SAYISI 800’ÜN ALTINA ÇEKİLECEK

NDRC, güvenliği artırmak ve kirliliği düşürmek için küçük kömür madenlerinin kapanmasını hızlandıracak. Bu çerçevede NDRC, güvenliği arttırmak ve hava kirliliğini azaltmak için 2021'e kadar küçük kömür madenlerinin sayısını 800'ün altına çekmeyi planlıyor. NDRC'nin Çin'in İç Moğolistan, Shanxi, Shaanxi ve Ningxia'yı içeren en büyük kömür üretim bölgelerinde özellikle yıllık kapasitesi 300 bin tondan az olan madenleri kapatacağı belirtildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler