1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin kömür yerine jeotermal ile ısınacak

Çin kömür yerine jeotermal ile ısınacak

Enerji Günlüğü - Çin'in Beijing-Tianjin-Hebei bölgesinde hava kalitesini yükseltmek için, ısıtmada kömür yerine jeotermal enerji kullanımı genişletilecek.Çin...

Çin kömür yerine jeotermal ile ısınacak

Enerji Günlüğü - Çin'in Beijing-Tianjin-Hebei bölgesinde hava kalitesini yükseltmek için, ısıtmada kömür yerine jeotermal enerji kullanımı genişletilecek.

Çin Ulusal Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı Li Yangzhe, jeotermal enerji konusunda düzenlen bir uluslararası forumda yaptığı konuşmada, Çin'in Beijing-Tianjin-Hebei bölgesinde karbondioksit salınımını azaltmak ve hava kalitesini yükseltmek için, ısıtmada kömür yerine jeotermal enerji kullanımının genişletileceğini söyledi.

Li, önümüzdeki 5 yıl içinde Çin'in jeotermal enerjinin geliştirilmesine ve tüketimine politik destek vereceğini de ifade etti. 

Öte yandan, Çin'in jeotermal enerji tüketiminin 2020 yılına kadar 3 kat artması bekleniyor. 2020'de jeotermal enerjinin, ülkenin toplam enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 1,5'ini oluşturması ve bu sayede karbondioksit salınımının 177 milyon ton azaltılması planlanıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler