1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin, kömürden kimyasal üretecek

Çin, kömürden kimyasal üretecek

Enerji Günlüğü - Çinli enerji şirketi Zhongtian Synergetic Energy, İç Moğolistan'da 9 milyar dolar değerinde kömür bazlı kimyasal fabrikası kurdu. Çin,...

Çin, kömürden kimyasal üretecek

Enerji Günlüğü - Çinli enerji şirketi Zhongtian Synergetic Energy, İç Moğolistan'da 9 milyar dolar değerinde kömür bazlı kimyasal fabrikası kurdu. 

Çin, İç Moğolistan özerk bölgesi olan Ordos'da bölgede bol miktarda bulunan kömür kaynaklarını daha temiz seçeneklerle değerlendirmek ve enerji çeşitliliğini sağlamak için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Çinli enerji şirketi Zhongtian Synergetic Energy Co Ltd, İç Moğolistan'da 59 milyar yuan (9,08 milyar dolar) değerinde kömür bazlı kimyasal fabrikası kurduğunu açıkladı. Böylece şirket Çin’de en büyük kömür bazlı kimyasal üreten şirketlerden biri olacak ve diğer petrol ve doğalgaz bazlı kimyasal firmalarla rekabet edecek.

Açıklamaya göre şirket kömürü metanol ve metilen'den olefine dönüştürerek, yılda 3.6 milyon metrik ton metanol ve 1.37 milyon ton polipropilen ve polietilen gibi Çin'de kömür bazlı her kimya şirketi arasında en büyük kapasiteye sahip plastik ürünler üretebilecek.

Kömürden kimyasal üretimi, zengin kömür rezervleri nedeniyle Çin'in uzun vadeli enerji güvenliği için son derece önemli. Ancak halen petrol ve gazdan üretimine göre geride bulunuyor. Kömürü basitçe yakmak yerine, bu teknolojiler kömürün daha temiz ve verimli kullanılmasını sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler