1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çin, Latin Amerika güneş ve elektrikli araç pazarına hakim

Çin, Latin Amerika güneş ve elektrikli araç pazarına hakim

Çin, Latin Amerika'da satın alınan güneş panellerinin %99'unu ve elektrikli araçların %70'ini sağlıyor. 

Çin, Latin Amerika güneş ve elektrikli araç pazarına hakim

Enerji Günlüğü - Atlantic Council verilerine göre, Latin Amerika, Çin'in temiz teknoloji ürünleri üretimindeki küresel hakimiyetinin iyi bir örneği. Konsey verilerine göre, Çin'in Latin Amerika'ya güneş paneli, elektrikli araç ve lityum-iyon batarya ihracatında patlama yaşanıyor. Çin, Latin Amerika'da satın alınan güneş panellerinin %99'unu ve elektrikli araçların %70'ini sağlıyor. 

ÇİN-ABD REKABETİ KIZIŞIYOR

Elektrikli araçlar (EV’s), güneş panelleri ve bataryalar gibi yeşil teknolojilerin hızla benimsenmesi, iklim değişikliğini durdurma çabalarının hayati bir ayağını oluşturuyor. Bu teknolojiler aynı zamanda ekonomik açıdan da büyük bir öneme sahip. 2022'de, küresel olarak yenilenebilir enerjiye yapılan doğrudan yabancı yatırımın toplamının 350 milyar doları aştığı açıklandı. Bu, yalnızca o yıl değil on yıllar boyunca diğer tüm sektörlere yapılan yıllık yatırımlardan çok daha fazla. Bu da yeşil teknolojiyi ABD'nin Çin'le rekabetinde son cephe haline getirdi. 

Çin'in yüksek teknoloji ve lityum bataryalar ve güneş panelleri gibi yeşil endüstrilerdeki aşırı kapasitesinin mevcut aşamasının bir süre daha dünyanın geri kalanını etkileyeceği kaydediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler