1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin, Malezya’ya hidrojen yakıtlı tramvay gönderiyor

Çin, Malezya’ya hidrojen yakıtlı tramvay gönderiyor

Çinli araştırma ekibinin geliştirdiği hidrojen yakıtlı akıllı tramvay, Malezya’da şehir içi ulaşımda kullanılacak.

Çin, Malezya’ya hidrojen yakıtlı tramvay gönderiyor

Enerji Günlüğü - Çin, Asya’ya ilk akıllı tramvayını gönderiyor. Malezya yolundaki hidrojen yakıtlı ve depolama sistemli tramvay, kullanılacağı yerin iklim koşullarını dikkate alarak optimize etti.  

Çin'in geliştirdiği ilk hidrojenle çalışan akıllı tramvay, ülkenin merkez eyaletlerinden Hunan'da yer alan Zhuzhou kentini 14 Temmuz tarihinde terk etti. Shanghai'ye gönderilen tramvay, önümüzdeki günlerde Malezya'ya yollanacak.

KENT İÇİ ULAŞIMDA KULLANILACAK

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre, Çinli araştırma ve tasarım ekibi CRRC Zhuzhou Electric Locomotive Research Institute Co Ltd. tarafından geliştirilen tramvay, Güneydoğu Asya'ya sevk edilen ilk akıllı tramvay olacak. Malezya'ya vardıktan sonra üç ay boyunca Sarawak'taki Kuching'de teste tabi tutulacak olan tramvay daha sonra kent içi ulaşım hizmetlerinde kullanılacak. 

ARACIN AVANTAJLARI

Hidrojenli bir hareket sistemiyle donanmış bulunan araç daha uzun bir mesafe, daha kısa bir şarj süresi ve düşük karbon emisyonu gibi avantajlara sahip. Ayrıca tramvayda, 245 kilometreye kadar varan mesafeye yetecek 70 MPa (Megapascal = basınç birimi) kadar hidrojen stoklama sistemi ve yüksek güçte bir yakıt batarya sistemi mevcut.   

TRAMVAY KULLANILACAĞIN YERİN İKLİM KOŞULLARINA GÖRE AYARLANDI

Söz konusu tramvay, Malezya'nın spesifik koşul ve ihtiyaçlarına göre akıllı bir tasarımla, akıllı ve sıfır karbonlu bir kamu ulaşım sistemine uyarlanacak şekilde modernize edildi. Öte yandan tramvayı geliştiren araştırma ve tasarım ekibi aracın performansını, kullanılacağı yerin iklim koşullarını dikkate alarak optimize etti.  

İHALE GEÇEN YIL KAZANILMIŞTI

Zhuzhou CRRC Enstitüsünün CRRC Zhixing şubesi, Kuching'in akıllı raylı sistem projesi için açılmış olan toplam 69,9 kilometrelik üç hat üzerinde gidip gelecek 38 akıllı tramvaydan oluşan ihalesini 2022 yılında kazanmıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler