1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin nükleer acil müdahale timi kurdu

Çin nükleer acil müdahale timi kurdu

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük nükleer enerji üreticilerinden Çin’de 320 kişiden oluşan, nükleer acil müdahale timi kuruldu.   Çin...

Çin nükleer acil müdahale timi kurdu

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük nükleer enerji üreticilerinden Çin’de 320 kişiden oluşan, nükleer acil müdahale timi kuruldu.   

Çin Halk Cumhuriyeti’nde “Nükleer Acil Müdahale Takımı" kuruldu. Ordu ve nükleer sanayide mevcut nükleer acil müdahale gücüne dayanarak kurulan Çin Nükleer Acil Müdahale Takımı, 320 kişilik 6 ekipten oluşuyor. 2018 yılının sonuna kadar tamamlanacak takım, karmaşık koşullar altında meydana gelen ciddi nükleer kazalara müdahale etme ve uluslararası nükleer müdahalelere katılma görevlerini üstlenecek. 

Çin Ulusal Savunma Bilim ve Teknoloji Sanayi Müdür Yardımcısı ve Ulusal Nükleer Acil Müdahale Ofisi Başkanı Wang Yiren, yardım takımının, Çin'de mevcut 25 nükleer acil müdahale ekibi temel alınarak oluşturulduğunu söyledi. Wang şöyle konuştu:

"Bu yardım takımında kazaya müdahale, kirliliği giderme ve temizleme, sağlık yardımı ve radyasyon gözetimi gibi 6 ekip bulunuyor. Bu takım, ülkemizde en üst düzey profesyonel nükleer acil müdahale takımı olma özelliği taşıyor."

Çin Ulusal Nükleer Kaza Acil Müdahale Koordinasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Xu Dazhe da "Nükleer acil müdahalede, kaza olur olmaz ilk düşünülecek şey vatandaşların güvenliğinin nasıl korunacağı olmalı. Nükleer güvenliğin birçok savunma hattı var. Nükleer acil müdahale ise son savunma hattı” dedi. 

Çin, faaliyet gösteren nükleer güç ünitesi sayısı bakımından dünyada dördüncü sırada yer alırken, inşa edilen ünite sayısı açısından ise 24 santral ile ilk sırada. Çin’deki mevcut nükleer enerji kurulu kapasitesi 28.3 bin MW düzeyinde. İnşa halindekilerin kapasitesi ise 26.7 bin MW. 

Önceki ve Sonraki Haberler