1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin nükleer enerji projelerinde lider

Çin nükleer enerji projelerinde lider

Dünyada yapım aşamasındaki nükleer enerji projelerinin %40’ına sahip olan Çin lider konumunda. Türkiye ise Akkuyu NGS ile üçüncü en büyük nükleer proje sahibi ülke.

Çin nükleer enerji projelerinde lider

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde yapım aşamasında olan 59 bin MW’lık nükleer enerji projelerinin 23.300 MW’ı Çin’de bulunuyor.

Fukuşima nükleer felaketi ardından nükleer enerjiden uzaklaşan dünya, yaşanan enerji krizinin de etkisiyle yeniden yüzünü nükleere çeviriyor. Dünya Nükleer Birliği verilerine göre dünyada toplam 441 nükleer reaktör faaliyet gösteriyor ve elektrik ihtiyacının %10’unu karşılıyorlar. Yine verilere göre, dünya çapında yaklaşık 59 bin MW kapasiteye sahip 59 nükleer enerji projesi yapım aşamasında. Bu santrallerin 2028 yılına kadar elektrik üretmeye başlamaları planlanıyor. 

Çin 23.300 MW ile tek başına bu kapasitenin %40'ını oluşturuyor. Onu 6600 MW kapasite ile Hindistan ve 4800 MW kapasiteli ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS ile Türkiye izliyor. İngiltere ise 3400 MW kapasite ile Güney Kore’nin ardından beşinci sırada yer alıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler