1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin nükleer santral kurulumunda lider

Çin nükleer santral kurulumunda lider

Çin’de hali hazırda toplam  26 milyon 810 bin kilovat kapasiteli 24 nükleer enerji reaktörü inşa edilmekte.

Çin nükleer santral kurulumunda lider

Enerji Günlüğü - 2035’e kadar elektrik üretiminde nükleerin payını %10’a çıkarmayı hedefleyen Çin, yapımı süren 24 nükleer enerji reaktörü ile dünya birinciliğine oturdu.

Çin, inşa edilmekte olan nükleer elektrik kurulu gücüyle dünya birinciliğini sürdürüyor. Çin Nükleer Enerji Birliği tarafından yayımlanan çalışmada, şu ana kadar 24 nükleer enerji reaktörünün inşa edilmesiyle birlikte, ülkenin bu alanda dünya birincisi olmaya devam ettiğine işaret edildi. 2035 yılına kadar, Çin’in nükleer elektrik üretiminin toplam elektrik üretimindeki payının yüzde 10’a çıkması ve bunun ülkenin düşük karbonlu gelişme modeline geçmesine büyük destek sağlaması bekleniyor.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre de, 2022 yılından bu yana Çin’de 10 nükleer enerji reaktörü onaylandı, ticari amaçlı 3 nükleer enerji reaktörü hizmete girdi ve 6 nükleer enerji reaktörü inşası başlatıldı. Veriler, şu an Çin’de inşa edilmekte olan 24 nükleer enerji reaktörünün toplam kurulu kapasitesinin 26 milyon 810 bin kilovata ulaştığını gösterdi.

NÜKLEER ENERJİDE YERELLEŞME ORANI %90

Ayrıca, Çin’in nükleer elektrik alanında kritik donanımlarının yerelleşme seviyesinin sürekli yükseldiği bildirildi. Çin Nükleer Enerji Birliği Sekreteri Zhang Tingke, Çin’de önemli nükleer enerji ekipmanlarının yerelleşme oranının yüzde 90’ın üzerine çıktığını söyledi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler