1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çin, offshore rüzgar enerjisi kapasitesini arttırıyor

Çin, offshore rüzgar enerjisi kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Belçikalı DEME ve Çinli COSCO ortaklığı, Çin karasularında rüzgar enerjisi projeleri hayata geçirecek. Belçikalı deniz sondaj...

Çin, offshore rüzgar enerjisi kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Belçikalı DEME ve Çinli COSCO ortaklığı, Çin karasularında rüzgar enerjisi projeleri hayata geçirecek. 

Belçikalı deniz sondaj şirketler grubu DEME ve Çinli China COSCO Shipping şirketleri Çin'de açıkdeniz rüzgar enerjisi çalışmaları yürütmek üzere bir katılım ortaklığı kurdular. 

Dünyanın en büyük gemi yük taşıma şirketi olan China COSCO Shipping yaptığı açıklamada, bu yeni sektöre girmek istediklerini ve bu alanda Belçikalı DEME'nin bağlı ortaklığı olan GeoSea ile bir ortaklık oluşturduklarını kaydetti. 

Çin'in iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 2020 yılına kadar 10 GW offshore rüzgar santrali kurulumu gerçekleştirme hedefi ile uyumlu çalışmalar yürütecek olan yeni ortaklık, 

Çin, 145 GW kurulum kapasitesi ile dünyada rüzgardan en fazla elektrik üreten ülke, ancak bu kapasitenin büyük çoğunluğunu kara toprakları içindeki rüzgar santralleri oluşturuyor. Çin, 102 MW'lık en büyük offshore rüzgar projesini sekiz yıl önce hayata geçirdi ve sonrasında da 2015 yılına kadar sadece 1 GW ekleyebildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler