1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin petrol piyasasını birleşmelerle güçlendirecek

Çin petrol piyasasını birleşmelerle güçlendirecek

Enerji Günlüğü - Çin hükümeti, ülkenin petrol sanayisini güçlendirmek için büyük kamu petrol şirketlerini birleştirmeyi değerlendiriyor.Wall Street...

Çin petrol piyasasını birleşmelerle güçlendirecek

Enerji Günlüğü - Çin hükümeti, ülkenin petrol sanayisini güçlendirmek için büyük kamu petrol şirketlerini birleştirmeyi değerlendiriyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre Çin hükümeti, ülkenin petrol sanayisini güçlendirmenin yollarını arıyor. Çin, Amerikan enerji devi ExxonMobil ile rekabet güce sahip olacak yeni enerji şampiyonları yaratmak için ülkenin büyük enerji şirketlerini birleştirme seçeneğini değerlendiriyor.

Bu çerçevede Çin, iki seçenek üzerinde duruyor. İlki, ülkenin en büyük petrol üreticisi China National Petroleum Corp ile, en büyük rakibi ve rafinerici China Petrochemical Corp'u (Sinopec) birleştirmek. Bir diğer seçenek ise China National Offshore Oil Corp ile Sinochem Group'un birleştirilmesi.

Geçen yıl Çin, ülkenin en büyük iki lokomotif üreticisi kamu şirketinin Siemens ve Bombardier şirketleri ile rekabetini arttırabilmek amacıyla birleştirme planını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler