1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin petrol ve doğal gaz arama çalışmalarını hızlandıracak

Çin petrol ve doğal gaz arama çalışmalarını hızlandıracak

Enerji Günlüğü - Çin enerji bağımlılığını azaltmak için petrol ve doğal gaz arama çalışmalarını hızlandıracak. Çin Arazi ve Kaynakları...

Çin petrol ve doğal gaz arama çalışmalarını hızlandıracak

Enerji Günlüğü - Çin enerji bağımlılığını azaltmak için petrol ve doğal gaz arama çalışmalarını hızlandıracak. 

Çin Arazi ve Kaynakları Bakanlığı bünyesindeki stratejik bir araştırma merkezinin yaptığı açıklamaya göre, Çin petrol ve doğal gaz arama çalışmalarını hızlandıracak ve ülkenin ithalata olan bağımlılığını azaltmak için konvansiyonel olmayan kaynakları da geliştirecek. Hükümetin sanayi planına göre, Çin yerel ham petrol üretimini 2020 yılına kadar 200 milyon tona ve doğal gaz arzı kapasitesinin de 360 milyar metreküpe çıkarmayı hedefliyor. Çin Petrol endüstrisi, yerli petrol arzını sağlamak için arama çalışmalarını ve boru hattı şebekelerinin inşasını hızlandırmanın yanında temiz alternatifler geliştirmeyi de hedefliyor.

Petrol ve doğal gazın Çin'in birincil enerji kaynakları içindeki payının 2035 ve 2050 yıllarında sırasıyla yüzde 32 ve yüzde 35 düzeyinde olacağını belirten merkez ayrıca, petrol tüketim oranının 2030'da zirveye çıkacağını tahmin ettiğini de açıkladı.

Araştırma merkezine göre 2035 yılına gelindiğinde, Çin'in petrole bağımlılık oranının yüzde 70 ve gazdaki bağımlılık oranının ise yüzde 50’de tutulması muhtemel gözüküyor. 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler