1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin-Rusya enerji ticareti gelişecek

Çin-Rusya enerji ticareti gelişecek

Enerji Günlüğü - Çin, Rusya'dan petrol ve doğal gaz alımı için Doğu Sibirya Pasifik Okyanusu boru hattının ikinci ayağını 2018 yılı sonuna kadar...

Çin-Rusya enerji ticareti gelişecek

Enerji Günlüğü - Çin, Rusya'dan petrol ve doğal gaz alımı için Doğu Sibirya Pasifik Okyanusu boru hattının ikinci ayağını 2018 yılı sonuna kadar inşaa edilecek.

Çin, Rusya'dan petrol ve doğal gaz alımı için kullanılacak boru hatlarının kendi topraklarındaki bölümünü 2018 sonuna kadar tamamlayacak. Heilonhgjiang ayeletinin Mohe kentinde sınır kenti Daqing'e uzanacak boru hattı yılda 15 milyon ton petrol taşıma kapasitesine sahip olacak. Hattan 2011 yılından bu yana yılda 15 milyon ton Rus ham petrolü Çin’e gönderiliyor. Hat ile taşınacak Rus petrolünün Batı Teksas ve Brent petrollerine alternatif olacağı tahmin ediliyor.

SİBİRYA'NIN GÜCÜ ÇALIŞMALARI DA TAMAMLANACAK

Heilongjiang Eyaleti Valisi Li Haitao, ayrıca Sibirya’nın Gücü Doğal Gaz Boru Hattı Projesi kapsamında kendi topraklarından geçecek kısmı için de çalışmalara başladıklarını kaydetti. Hattın yılda 38 milyar metreküp doğal gaz taşıması planlanıyor.

Her iki hattın yapımını da China National Petroleum Corp (CNPC) üstlenecek. Sibirya’nın Gücü 2019 yılında doğal gaz sevkiyatına başlaması bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler