1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin Rusya’dan daha fazla doğalgaz almaya hazır değil

Çin Rusya’dan daha fazla doğalgaz almaya hazır değil

Enerji Günlüğü – Gazprom Çin’e daha fazla doğalgaz tedarik etmeye hazır olduklarını, ancak Çin’in buna henüz hazır olmadığını açıkladı.Itar-Tass'a...

Çin Rusya’dan daha fazla doğalgaz almaya hazır değil

Enerji Günlüğü – Gazprom Çin’e daha fazla doğalgaz tedarik etmeye hazır olduklarını, ancak Çin’in buna henüz hazır olmadığını açıkladı.

Itar-Tass'a konuşan Gazprom'un Doğu projelerinden sorumlu başkan yardımcısı Viktor Timoşilov, Çin'e hali hazırda üzerinde müzakere ettikleri miktardan daha fazla gaz sağlamak için hazır olduklarını, ancak Çin tarafının ekstra alım yapmak için henüz hazır olmadığını söyledi.

Timoşilov, "Çin'e yılda 38 milyar metreküp gaz satmak için görüşmelerde bulunuyoruz, gerektiği takdirde daha fazlasını da sağlayabiliriz. Ancak alıcı daha fazla alım yapmaya hazır değil" dedi.

Gazprom'ın Çin'e yılda 60 milyar metreküp gaz sağlama kapasitesi mevcut.

Gazprom ile Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC) arasında Nisan başında yapılan görüşmede doğalgaz fiyatları konusunda ve anlaşmanın 2014 yılı sonundan önce yürürlüğe girme konusunda anlaşma sağlanmış ve görüşmelerin ikinci turunun ay sonunda yapılacağı belirtilmişti.

Anlaşmanın Mayıs ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Çin’e yapacağı ziyaret sırasında imzalanması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler