1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çin rüzgar yatırımları yüzde 15 arttı

Çin rüzgar yatırımları yüzde 15 arttı

Çin’de yılın ilk çeyreğinde yenilenebilir enerji kurulumları bir önceki yıla göre %86,5 arttı. Rüzgar yatırımları ise %15 artış kaydetti.

Çin rüzgar yatırımları yüzde 15 arttı

Enerji Günlüğü - Çin’de rüzgâr enerjisine yapılan yatırım yılın ilk üç ayında bir önceki yıla göre %15 artarak 24,9 milyar yuana ulaştı.

Çin büyük ölçekli rüzgâr ve güneş enerji santralleri, hidroelektrik projeleri ve pompalı depolama projelerinin inşasını hızlandırdı. Çin Ulusal Enerji İdaresi’nin verilerine göre, Ocak-Mart döneminde Çin’de yeni kurulan yenilenebilir enerji kurulu gücü bir önceki yıla göre yüzde 86,5 artışla 47 milyon 400 bin kilovata ulaşarak, ülke genelinde yeni artan toplam enerji kurulu gücünün yüzde 80,3’ünü oluşturdu. 

RÜZGARA 25 MİLYAR YUAN YATIRIM

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre, Çin’de bu yılın ilk çeyreğinde şebekeye yeni bağlanan rüzgâr enerjisi kapasitesi ise 10 milyon 400 bin kW’a ulaştı. Bu dönemde rüzgâr enerjisinin ortalama kullanım oranı yaklaşık yüzde 96,8 seviyesinde gerçekleşti ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla hemen hemen aynı seviyede kaldı. Ayrıca, rüzgâr enerjisi yatırımları yüzde 15 artarak 24,9 milyar yuanı buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler