1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin, sanayide enerji tüketimini yüzde 13,5 azaltacak 

Çin, sanayide enerji tüketimini yüzde 13,5 azaltacak 

Çin, 2030 yılına kadar ülkede yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araçların (NEV'ler) toplam içindeki payını yüzde 40’a çıkarmayı planlıyor.

Çin, sanayide enerji tüketimini yüzde 13,5 azaltacak 

Enerji Günlüğü - Çin, 2025 yılına kadar büyük sanayi şirketlerinin enerji tüketimini 2020 değerlerine göre yüzde 13,5 azaltacak. 

Çin, 2060 yılında karbon nötr hedefine ulaşmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Son açıklanan planda sanayi sektörünün yeşil büyümesini sağlamak için atılacak belirlendi. Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ile Ekoloji ve Çevre Bakanlığı’nın koordinasyonunda hazırlanan planda, 2025 yılına kadar yıllık cirosu en az 20 milyon yuan (2,9 milyon dolar) olan sanayi şirketlerinin ürettiği birim katma değer başına enerji tüketimi, 2020 değerlerine göre yüzde 13,5 azaltılacak.

ULAŞIMDA EMİSYON HEDEFLERİ

2030 yılına kadar ülkede yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araçların (NEV'ler) toplam içindeki payının yüzde 40’a çıkarılması, binek otomobillerin karbondioksit emisyonu yoğunluğunun 2020 değerlerine göre yüzde 25; ticari araçların da yüzde 20 azaltılması hedefleniyor. 

EMİSYON YOĞUN DÜŞÜK VERİMLİ YATIRIMLARA İZİN VERİLMEYECEK

Ayrıca endüstriyel yapıların optimizasyonun yükseltilmesi, fazla enerji harcayarak yüksek emisyon üreten verimi düşük yatırımlara izin verilmemesi de kararlaştırıldı. Sanayi sektörünün dönüşümünü sağlamak için dijital teknolojilerin özendirilmesi, kullanım oranının artırılması ve teşvik edilmesi de yeni dönemin ajandasında yer alıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler