1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin Shell`in BG Group`u satın alımını onayladı

Çin Shell`in BG Group`u satın alımını onayladı

Enerji Günlüğü - Çin, bu yıl içerisindeki en büyük şirket satın alımlarından biri olan Shell'in BG Group'u satın almasını onayladı.Hollanda merkezli...

Çin Shell`in BG Group`u satın alımını onayladı

Enerji Günlüğü - Çin, bu yıl içerisindeki en büyük şirket satın alımlarından biri olan Shell'in BG Group'u satın almasını onayladı.

Hollanda merkezli Royal Dutch Shell bir açıklama yaparak, İngiltere merkezli doğalgaz üreticisi BG Group'un varlıklarını satın almak için Brezilya, AB, ABD ve Avustralya'nın ardından Çin'in de onayını aldığını bildirdi.

Açıklamada Shell, satın almanın 2016 yılının ilk yarısında tamamlanması hedefini devam ettirdiklerini belirterek, BG ile operasyonlarının birleşmesinin ardından personel sayısında 2800 kişilik bir azalma planladığını ifade etti.

Petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle birleşme yoluna giden enerji şirketleri bu şekilde pazar paylarını korumaya çalışıyor. 69.6 milyar dolarlık satın alarak birleşme ile Shell yılda 2.5 milyar dolar tasarruf sağlayacak.

Satın almayla birlikte Shell'in petrol ve doğalgaz rezervleri % 25 oranında, üretim kapasitesi ise % 20 oranında artacak.

SHELL, BG GROUP'U SATIN ALDI

Önceki ve Sonraki Haberler