1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin stoklarını ucuz petrolle doldurmaya başladı

Çin stoklarını ucuz petrolle doldurmaya başladı

Çin, petrol fiyatlarındaki düşüşü fırsata çevirerek, olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere oluşturulmuş olan devlet petrol rezervlerini doldurmaya başladı.

Çin stoklarını ucuz petrolle doldurmaya başladı

Enerji Günlüğü - Çin, petrol fiyatlarındaki düşüşü fırsata çevirerek, olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere oluşturulmuş olan devlet petrol rezervlerini doldurmaya başladı.

2019 yılında petrol ihtiyacının yüzde 70’ini ithal eden Çin, Rusya ile Suudi Arabistan arasında yaşanan fiyat savaşı nedeniyle yüzde 60'a varan oranlarda düşen petrol fiyatlarını fırsata çevirerek devlet rezervleri için petrol alımına başladı. 

Konuya yakın kaynakların Bloomberg News'a verdikleri bilgiye göre Çin, kamu kurumlarından tankların doldurulması konusunda hızla koordine olmalarını da istedi. Kaynaklar, Pekin'in devlet rezervlerinin yanı sıra depolama için ticari stok alanlarını kullanmayı gündeme getirebileceğini, özel sektör şirketlerini de kendi tanklarını doldurmaları için cesaretlendirebileceğini de vurguluyorlar.

Ticari stok alanlarının da kullanılması durumunda standart olan 90 günlük kullanım miktarının iki katına, 180 güne çıkabileceği kaydediliyor. 

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler